Er zijn veel meer hoog sensitieve mannen dan je denkt !

man handstand
 

Eén op de vijf mannen is hoog sensitief!


Hoog sensitiviteit wordt vaak in verband gebracht met vrouwen. Op een wereld bevolking van 7 miljard mensen is ruim 1 miljard hoog sensitief. Hiervan is de helft man.

Het ligt aan de opvoeding en cultuur dat we hier niet over mogen praten.
Mannen mogen geen last hebben van harde muziek, felle lampen en moeten in het café een biertje bestellen in plaats van een spa rood of een kop thee.

We willen thuis een zorgzame man, maar hij mag dat vooral in de buitenwereld niet laten weten. Dan moet hij dominant optreden en een haantje zijn, waarop een vrouw trots kan zijn.


Hoog sensitief zijn heeft een negatief stempel 

Vaak wordt HSP in verband gebracht met emotioneel zijn en snel huilen. Het is echter een adaptief vermogen om de omgeving te beleven. Het is ontvankelijk zijn voor wat er op fijnmazig gebied in de buitenwereld gebeurd.
Zintuigelijke prikkels komen dieper binnen en moeten eerst verwerkt worden. Natuurlijk kunnen daaruit intens ervaren emoties uit voortkomen, maar het betekent niet dat er altijd gehuild wordt.

Hoog Sensitieve mannen kunnen heel makkelijk situaties aanvoelen, waarnemen wat waar is en niet waar en waar iets ontbreekt. Op de werkvloer onmisbaar om goede beslissingen te nemen, transacties wel of niet door laten gaan, financiële blunders te voorkomen. 

HSP-ers zijn empathisch, creatieve denkers en kunnen verbindingen leggen waar anderen als een olifant door de poseleinen kast heen lopen. Zij kunnen goed samenwerken ipv competitief bezig zijn.

Het wordt tijd om aandacht te besteden in opvoeding en onderwijs, maar ook op de werkvloer om deze goede eigenschappen meer te waarderen.

Praten over hoog sensitiviteit is voor vrouwen al niet makkelijk. Laat staan voor mannen!

Wil je dat er eens onbevooroordeeld en ECHT naar je wordt geluisterd?
Misschien wat tips en tools ontvangen?

Mijn deur en hart staan voor je open. Dan maken we het weer kloppend.
Renate 06-51811079
info@hartzaak.com